dinsdag, 6. mei 2008 - 23:54

Badjuffrouw redt jongen van verdrinking

Gorinchem

Een 7-jarig jongetje is dinsdagmiddag rond twee uur bijna verdronken in het zwembad aan de Bataafsekade. De jongen was met een groep van een tehuis uit Dordrecht onder begeleiding in het buitenbad gedeelte van het zwembad. De jongen kon niet zwemmen en had zwembandjes om zijn armen. Deze deed hij op een gegeven moment zelf af en ging zonder de bandjes in het water.

Hij werd ontdekt door een badjuffrouw die het ventje direct uit het water haalde. Hij ademde niet meer en ze begon gelijk met de reanimatie. Personeel van de ambulancedienst nam de reanimatie over en kreeg assistentie van een arts van de traumahelikopter welke bij het zwembad landde. De jongen is gestabiliseerd en in zorgwekkende toestand met een spoedtransport per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Utrecht.

Na enige uren bleek dat de jongen in het ziekenhuis bij kennis was gekomen en weer aanspreekbaar was. Hij moet nog wel in het ziekenhuis blijven. Voor alle betrokkenen bij het incident is slachtofferhulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):