maandag, 6. oktober 2008 - 20:49

Bakje koffie tijdens de ochtendspits langs de A28

Beilen

De werkzaamheden aan de A28 tussen Hoogeveen en Beilen zijn afgerond. Rijkswaterstaat is tevreden over hoe deze flinke klus is verlopen. Het werk is binnen de afgesproken tijd uitgevoerd en binnen het afgesproken budget van € 20 miljoen gebleven. Zeker door de gekozen aanpak van aannemer MNO/Vervat heeft het verkeer wel gemerkt dat er gewerkt werd, maar is de hinder beperkt gebleven. Onderdeel van het onderhoud was de aanpak van de spoortunnel bij Hoogeveen. Ondanks dat deze tunnel vlakbij allerlei bebouwing ligt, is ook hier de hinder voor de omgeving meegevallen.

Sinds april van dit jaar is in 4 fasen de A28 tussen Hoogeveen (inclusief het klaverblad) en Beilen voorzien van een nieuwe asfaltlaag (ZOAB). Verder zijn de vluchtstroken verbreed van de verbindingswegen bij het klaverblad Hoogeveen, is er onderhoud uitgevoerd aan zo’n 30 tunnels, viaducten en duikers in deze weg en zijn zonodig de vangrails vervangen. Het werk is zodanig uitgevoerd dat er (bijna) altijd 2 rijstroken per rijrichting waren. Er was daarbij wel sprake van een aangepaste maximumsnelheid, maar het verkeer kon toch doorrijden. Het aantal weekenden waarbij de A28 daadwerkelijk moest worden afgesloten was beperkt. Rijkswaterstaat bood dan het zogenaamde Van A-naar-Beter treinkaartje aan op het traject Meppel – Assen als alternatief voor de auto. Hiervan is echter maar beperkt gebruik gemaakt.

Hieronder een korte impressie van de verzette arbeid/ingezette materialen: 60.000 ton asfalt weggehaald door te frezen; 120.000 ton asfalt aangebracht hiervoor waren zoveel transporten/trailers nodig dat deze opgeteld een lengte van 210 kilometers zouden beslaan!
Vervangen diverse tellussen en GMS sensoren in het wegdek; faunatunnel aangelegd; bermen over een lengte van 160 km ‘onder profiel gebracht; nieuwe wegmarkeringen aangebracht

Omdat Rijkswaterstaat tevreden is over het verloop van het werk, zich realiseert dat weggebruikers lang rekening moesten houden met de werkzaamheden, biedt zij in de ochtendspits op 8, 9 en 10 oktober a.s. passanten een bakje koffie aan op één van de 4 tankstations langs/nabij de A28 (Smalhorst, Mussels, benzinestation Fieten te Beilen en benzinestation Klok te Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):