zaterdag, 12. januari 2008 - 23:47

Bakkal helpt PSV aan zege in De Kuip

(Elfvoetbal) PSV is sterk uit de winterstop gekomen. Door een doelpunt van Otman Bakkal in de 40ste minuut wonnen de Eindhovenaren in een uitverkochte Kuip en brachten Feyenoord daarmee de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe.

De gasten creëerden verreweg de beste kansen en faalden nadrukkelijk in de afwerking, waardoor Feyenoord lang hoop hield. Een half uur voor tijd werd de wedstrijd beslist toen Nicky Hofs zijn tweede gele kaart kreeg en dus met rood mocht vertrekken. Vanaf dat moment was Feyenoord met tien man onmachtig om nog iets terug te doen. PSV speelde in de eerste helft afwachtend in de Kuip. De Eindhovenaren lieten Feyenoord het spel maken en gokten op de counter.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en dicteerde het spel. Toch had de thuisploeg grote moeite om de openingen in de PSV-defensie te vinden. Tegen het einde van de eerste helft kantelde de wedstrijd en namen de gasten meer het initiatief. Het leverde een aantal grote mogelijkheden op. Vooral Lazovic liet een enorme kans liggen, toen hij van dichtbij kon inkoppen. In de 40ste minuut was het wel raak. Bakkal ging er op links vandoor en schoot fraai raak. 0-1. Kort daarna was het rust.

Meteen na rust werd PSV een loepzuivere strafschop onthouden. Lazovic dribbelde alleen op Hofland af, passeerde de verdediger over zijn zwakke rechterbeen en werd ten val gebracht. Hoewel er duidelijk contact was, liet scheidsrechter Pieter Vink doorspelen.

Van Marwijk greep in en bracht Danny Buijs in het veld voor de tegenvallende Sahin.

In de 63ste minuut kreeg Hofs zijn tweede gele kaart. Bij zijn eigen cornervlag trok hij Affelay aan zijn shirt. Bij het horen van het fluitsignaal maakte hij een wegwerpsignaal, waarna scheidsrechter Vink tot ieders verbazing een tweede gele kaart trok.

In de laatste tien minuten liet Bert van Marwijk zijn ploeg alles of niets spelen. Lee en Mols kwamen in het veld voor de verdedigers Greene en Bahia.