woensdag, 2. juli 2008 - 9:58

Balkenende brengt bezoek aan Spanje

Den Haag

Minister-president Balkenende brengt van 8 tot 10 juli 2008 een bezoek aan Spanje. Tijdens de verscheidene ontmoetingen ligt het accent op innovatie, water en duurzame energie. Daarnaast verstevigen Nederland en Spanje met het bezoek de bilaterale betrekkingen.

In Madrid zal de minister-president een ontmoeting hebben met premier Zapatero en een bezoek brengen aan het Prado-museum. Tijdens een lunchbijeenkomst met het Nueva Economía Fórum spreekt hij over de bijzondere rol van Spanje en Nederland in Europa. Daarbij gaat de minister-president in op het belang van een duurzame economie, respect en tolerantie voor onze samenleving.

Ook de Expo 2008 in Zaragoza staat op het programma van de minister-president. Hij bezichtigt onder andere het Nederlandse paviljoen, waar hij een ontmoeting zal hebben met enkele Nederlandse en internationale waterexperts. Het centrale thema van de Expo is water en duurzame ontwikkeling.

Veder zal minister-president in de buurt van Sevilla een zonne-energiecomplex openen dat met Nederlandse expertise en financiering is opgezet.
In de streek rond Almería doet de minster-president tenslotte een model-tuinbouwbedrijf aan. Dit bedrijf maakt gebruik van geavanceerde Nederlandse waterbesparende technieken. Tevens spreekt de minister-president ter gelegenheid van de jaarlijkse ‘Nederlandse dag’ met enkele Nederlandse tuinders die in deze streek actief zijn.

Minister-president Balkenende zal worden vergezeld door staatssecretaris Timmermans en de heer De Boer, lid van het Innovatieplatform.
Provincie:
Tag(s):