dinsdag, 2. december 2008 - 8:44

Ballast Nedam sluit concessie-contract met HTM voor rijden op aardgas 02

Nieuwegein

Het Ballast Nedam bedrijf CNG Net heeft een samenwerkingscontract gesloten met HTM Personenvervoer voor de levering van aardgas als brandstof voor haar bussen en voor de financiering, de realisatie, de exploitatie, het beheer en het onderhoud van het aardgasvulstation.

Het vulstation is ontworpen om 135 bussen van aardgas te kunnen voorzien op het terrein van HTM in Den Haag. Het langjarige concessiecontract heeft een contractwaarde van ruim € 50 miljoen.

CNG Net richt zich op het verkopen van aardgas voor de automotive sector door het bouwen, financieren, exploiteren, beheren en onderhouden van aardgasvulstations in Nederland. De doelstelling is binnen vier jaar 25.000 auto’s in Nederland op aardgas te laten rijden. Hiertoe wil CNG Net een landelijk dekkend netwerk van 250 aardgasvulstations realiseren. Rijden op aardgas draagt direct bij aan een betere luchtkwaliteit en een lagere CO2-uitstoot. Ballast Nedam investeert daarmee in een gezonder leefklimaat en een beter milieu.

De concessie-overeenkomst met HTM past in de strategie van Ballast Nedam om totaaloplossingen te bieden die de hele waardeketen omvatten.

CNG Net is een dochteronderneming van Ballast Nedam Concessies. De bouw- en onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd door Ballast Nedam IPM en Ballast Nedam Beheer.
Provincie:
Tag(s):