donderdag, 17. april 2008 - 9:41

Bandenrubber en beschadigd wegdek leiden naar brokkenpiloot

Leeuwarden

Donderdag is een 28-jarige man uit Hurdegaryp aangehouden omdat hij met zijn auto vanaf de Heliconweg rechtdoor de rotonde was opgereden en tegen de fontein was gebotst. Daarna was hij door het plantsoen via de Valeriusweg weer richting Hurdegaryp gegaan.

Surveillerende politiemensen zagen dat er op de Rijksstraatweg ter hoogte van Zwartewegsend krassporen op het wegdek stonden. Ze volgden het spoor en kwamen uit in Hurdegaryp bij een personenauto.

Deze auto bleek aan de voorzijde forse schade te hebben. Drie velgen waren zwaar beschadigd en misten de banden. Alleen het vierde wiel was nog in tact. Daarna werd het spoor helemaal teruggevolgd naar Leeuwarden. Onderweg werden stukken autoband en beschadigingen in het wegdek aangetroffen. Het spoor leidde naar het Europaplein.

De eigenaar van de auto werd in zijn woning aangehouden. Hij bekende het voorval. Hij bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 460 ug/l. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen.
Provincie:
Tag(s):