maandag, 10. november 2008 - 11:55

Banker Virus legt computers lam

Heerenveen

Zondag om 15.30 uur ondervond ICT Solutor Johan v/d Meer van 12Stone ICT het zelf al, de computer van zijn schoonouders hield er mee op. Weer opnieuw opstarten? Vergeet het maar, het Trojan Horse Banker Virus sloeg toe. Nog geen half uur later kreeg Johan de eerste melding van een klant. Hetzelfde verhaal.

Maandagochtend om 11.00 uur had Johan al een lijst met maar liefst 41 meldingen. Allemaal hetzelfde verhaal: tijdens het opstarten van de computer sloot de computer zichzelf weer af.

Eigenlijk is het geen virus, maar een zogenaamde False Positive: De virusscanner denkt dat het een virus is, waardoor het opstartrecord wordt lam gelegd.

'Tja, meestal staat de beveiligingsupdate van een nieuw virus eerder op je computer dan als dat het virus bij je is', zegt Johan. 'Nu was het even een ander verhaal. Het virus was er zondag al en de update pas maandag. Vandaar het grote aantal storingen.'

Om hoeveel storingen het landelijk zal gaan durft Johan niet te zeggen, maar het moeten er minimaal enkele duizenden zijn. Johan heeft ondertussen al een oplossing voor het probleem gevonden en 'vliegt' van klant naar klant.
Provincie:
Tag(s):