vrijdag, 21. november 2008 - 23:00

Bankovervallers schieten op politieagent

zwijndrecht

Bij een schietincident bij een filiaal van ABN Amro aan de Laan van Walburg in Zwijndrecht is op 21 november op een agent geschoten. Deze raakte niet gewond.

Rond 09.00 uur waren twee agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid toevallig bij de bank in de buurt. Ze werden attent gemaakt op een mogelijke overval op de bank en stelden ter plaatse een onderzoek in. Eén van de twee agenten werd vervolgens door een onbekende man buiten de bank beschoten. Niemand werd geraakt.

De schutter en een tweede persoon wisten met een scooter te ontkomen. De bank was op het moment van het incident niet open en er waren dan ook geen klanten binnen. Het is onbekend of de daders iets uit de bank hebben meegenomen.

Binnen korte tijd waren andere agenten ter plaatse. De daders waren toen al gevlucht. Nadat het personeel de bank had verlaten, heeft een arrestatieteam uit voorzorg in het pand gezocht naar een mogelijke derde persoon. Er werd niemand aangetroffen. Nadat het arrestatieteam het pand had verlaten, zijn rechercheurs de bank in gegaan en zijn een (technisch) onderzoek gestart.

De personeelsleden van de bank zijn op het politiebureau aan de Overkampweg opgevangen en gehoord. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld. Ook de twee betrokken agenten zijn opgevangen.

In verband met de veiligheid en het onderzoek was het kruispunt Koninginneweg/Laan van Walburg/Rotterdamseweg enkele uren voor alle verkeer afgesloten. Dat had enige verkeershinder in de omgeving tot gevolg.
Provincie:
Tag(s):