vrijdag, 25. juli 2008 - 21:03

Barbecue grote boosdoener brandschade

Utrecht

Van schroei- tot brandschade; de zomer van 2007 kenmerkte zich door veel ongelukken met de barbecue. Toch bleef de kapotgewaaide partytent de onbetwiste nummer één schademelding bij Fortis ASR. De verzekeraar verwacht ook deze zomer veel schades die zich in en om de tuin afspelen. De All Risk-polis van de woonhuis- en/of inboedelverzekering biedt hiertegen maximale bescherming.

Op basis van jarenlange ervaring in schadeverzekeringen, vat Fortis ASR de top 5 aan 'zomerschademeldingen' als volgt samen:

1) Kapotwaaien partytent
2) Wasgoed dat van de lijn wordt gestolen
3) Diefstal van tuinmeubilair
4) Vernieling ruit door weg- of omwaaien parasol
5) Schroei- of brandschade door barbecue

Zwembad(je)
Op de All Risk-polis van de inboedel- en woonhuisverzekering wordt de meeste schade vergoed. Fortis ASR maakt daarbij een onderscheid tussen vaste en verplaatsbare woonspullen. Een binnen of buiten ingebouwd zwembad, inclusief pompen, watertoevoer en filters, wordt bijvoorbeeld gezien als een onderdeel van het woonhuis en valt daarmee onder de woonhuisverzekering. Hetzelfde geldt voor vaste buitenspeeltoestellen zoals glijbanen en schommels. Een opzet- of opblaasbaar los zwembad, dat verkrijgbaar is bij een speelgoedzaak of een doe-het-zelf winkel, valt onder de inboedelverzekering. Dit geldt ook voor tuinmeubelen en tuindecoratie, waar ook zaken als vuurkorven, barbecues en feestversiering onder vallen. Deze zijn met de inboedelverzekering onder andere verzekerd tegen diefstal en vernieling.
Categorie:
Tag(s):