maandag, 28. april 2008 - 15:38

Barneveld organiseert wedstrijd voor ontwerp rotonde Voorthuizen

Barneveld

De gemeente Barneveld organiseert een wedstrijd voor ondernemers in Voorthuizen om een invulling voor de nieuwe rotonde in het centrum te ontwerpen. Op dit moment is het midden van de rotonde erg leeg en daar moet volgens de gemeente verandering in komen.

Alle ondernemers uit het dorp Voorthuizen (om precies te zijn: ondernemers in het postcodegebied 3781) mogen aan deze wedstrijd meedoen. Uiteraard is er een aantal voorwaarden opgesteld, waaraan het ontwerp moet voldoen.

De nieuwe rotonde is in de plaats van kruispunt 'De Punt' gekomen, een markante kruising in het centrum van Voorthuizen. Deze nieuwe rotonde werd een aantal weken geleden feestelijk geopend door de verkeerswethouder G.W. Tijmensen. Het middengedeelte van de rotonde is nog leeg en de gemeente wil deze ruimte graag (laten) invullen.

De gemeente nodigt alle ondernemers in Voorthuizen uit om een ontwerp voor dit gedeelte van de rotonde in te dienen. Daarvoor is een lijst met voorwaarden opgesteld. Deze voorwaarden hebben onder andere te maken met de verkeersveiligheid en de mate waarin het ontwerp op draagvlak in het dorp Voorthuizen kan rekenen. Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury, waarin onder andere vertegenwoordigers uit Voorthuizen zitting hebben.

Een andere belangrijke voorwaarde is, dat ook het onderhoud voor de komende jaren wordt geregeld. De gemeente overweegt voor bijzondere ontwerpen met waardevolle objecten een bijdrage in de aanlegkosten te verstrekken. De beoordeling hiervan ligt bij de gemeente. Het onderhoud voor de komende jaren komt voor rekening van de ondernemer.

Meer informatie over de wedstrijd en de voorwaarden is te vinden op de internetsite van de gemeente Barneveld. Kijk de downloads op de webpagina over het Centrumplan Voorthuizen. Daar is ook een technische tekening te downloaden, waarop onder andere de maatvoering van de rotonde is te vinden.

Ontwerpen moeten bij de gemeente Barneveld vóór 26 mei 2008 worden ingeleverd. De jury doet op 1 juni 2008 al een uitspraak over het winnende ontwerp.
Provincie:
Tag(s):