vrijdag, 15. februari 2008 - 13:30

Bart FM Droog nieuwe gemeentedichter Emmen

Emmen

Met ingang van 1 maart is Bart FM Droog uit Eenrum de nieuwe gemeentedichter van Emmen. Hij volgt Gezienus Omvlee op die deze functie twee jaar lang heeft uitgeoefend. Bart FM Droog is door de Stichting Gemeentedichter Emmen gekozen uit een zevental goede kandidaten.

De keuze is op hem gevallen omdat hij een uitstekend dichter is, regelmatig een gedicht of blog wil publiceren over Emmen en bereid is activiteiten te helpen ontwikkelen om het literaire klimaat in Emmen verder te verbeteren. Hoewel het geen selectiecriterium was, is het toch prettig dat Bart FM Droog in Emmen is geboren en getogen en nog steeds banden met Emmen heeft. Belangrijk is ook dat zowel de Stichting Gemeentedichter Emmen als Bart FM Droog vinden dat poëzie
dichterbij de bevolking gebracht moet worden.

Presentatie en afscheid Pers en publiek kunnen kennismaken met Bart FM Droog als nieuwe gemeentedichter
van de gemeente Emmen op maandag 10 maart in Café Markant aan de Markt in Emmen tussen 17.00 en 18.00 uur. Tegelijkertijd neemt Gezienus Omvlee dan officieel afscheid als gemeentedichter. Beide dichters wordt gevraagd een optreden te verzorgen.

Kennismaken kan ook via de VPRO-radio. Op donderdag 21 februari tussen 20 en 22 uur wordt op Radio 6 het programma de Avonden uitgezonden. Een van de programmaonderdelen is een documentaire over Bart FM Droog. Deze documentaire is gemaakt in de periode dat hij solliciteerde als gemeentedichter van Emmen. Mogelijk bevat de documentaire ook opnamen uit het sollicitatiegesprek. De documentaire geeft een interessant portret van de nieuwe gemeentedichter van Emmen.

Bart FM Droog was eerder stadsdichter van Groningen (2002-2005). Van hem zijn verschillende gedichtenbundels gepubliceerd bij uitgeverij Passage in Groningen. Een nieuwe bundel met liefdesgedichten is in voorbereiding. Hij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, alleen of in combinatie met de Dichters uit Epibreren (winnaars Johnny van Doornprijs voor gesproken letteren 2003) en met Wil Schmal
en Diana Ozon als de Drie Boeddha's.
Provincie:
Tag(s):