donderdag, 3. januari 2008 - 11:01

Bart Kloosterhuis Veendammer van 2007

Veendam

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veendam, dat gehouden werd in cultuurcentrum Van Beresteyn, stond volledig in het teken van de Veendammer van het jaar. Na de vele lofuitingen van ondermeer burgermeester Meijerman en jury voorzitter Harrie Prins, kwam het hoge woord er uit. Bart Kloosterhuis (59) werd gekozen tot Veendammer van het jaar.

De filmmaker, tekstschrijver, fotograaf en presentator van de kabelmagzine Lokaal TV was er even beduusd van, toen zijn naam viel. Kloosterhuis, die de bescheidenheid zelve is, was op dat moment aan het filmen en opeens moest hij in allerijl zijn ´speeltje´ verlaten en het podium op. Iets wat hij niet gewend is, want hij laat juist andere mensen voor zijn camera poseren.

De titel ´Veendammer van het jaar´ is door burgermeester en wethouders van de gemeente Veendam bedacht. B&W wilden zelf niet de zware taak van het jureren op hun schouders nemen, omdat ze er teveel bij betrokken waren en daarom hebben ze een onafhankelijke jury in het leven geroepen dat bestaat uit voorzitter Harrie Prins, Anneke Schober en Jos Kraan. De prijs van Veendammer ambassadeur houdt in, dat iemand zich belangeloos heeft ingezet voor de gemeente Veendam.
Provincie:
Tag(s):