donderdag, 28. februari 2008 - 21:42

Bart Vaessen interim-manager Patronaat

Heerlen

Bart Vaessen van bureau 4advies is aangesteld als interim-manager voor het Patronaat in Heerlen, met de bedoeling binnen zes maanden een nieuw bedrijfsplan op te stellen. Uitgangspunt is dat het Patronaat de culturele functie behoudt voor de wijk GMS en dat het gebouw een podium blijft voor amateurkunst.

Bart Vaessen combineert het adviseurschap bij 4advies met zijn functie als directeur/bestuurder van De Lindenberg, huis voor de kunsten, in Nijmegen. Hij is goed thuis in de cultuureducatie en de amateurkunst, heeft zijn sporen verdiend in het jeugdtheater, en weet als geen ander hoe je kunst en cultuur in de wijk op poten zet.

Vaessen, van huis uit theaterwetenschapper, was zakelijk leider, producent en regisseur bij het voormalige jeugdtheatergezelschap Teneeter. Daarnaast is hij lid geweest van diverse landelijke adviescommissies zoals de Commissie Jeugdpodiumkunsten (Raad voor Cultuur), de Commissie brede school en cultuureducatie (ministerie van OCW) en de Adviescommissie Kunst- en Cultuureducatie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Als adviseur bij 4advies is Bart Vaessen betrokken geweest bij visie- en beleidstrajecten, organisatieontwikkeling, businessplanning en haalbaarheidsstudies en ver- en nieuwbouwplannen van culturele centra.
Provincie:
Tag(s):