maandag, 15. september 2008 - 21:19

Bartje naar Duitsland voor Cystic Fibrosis

Nooitgedacht

Zo’n 40 klassieke automobielen zullen op donderdag 18 september vanuit het Hof van Saksen starten voor de 7e editie van de Bartje Classic Toer. De heer Heldoorn, burgemeester van Assen zal de oldtimers op weg sturen door de starthandelingen te verrichten.

Vanuit het Drentse Nooitgedacht gaat het over doorgaans kleine weggetjes naar de Duitse Moezelstreek, waar de volgende twee dagen door de equipes wordt gestreden voor een zo hoog mogelijke eindclassering. Als bijzondere bagage heeft de organisatie dé ambassadeur van Drenthe meegenomen in de vorm van een replica van het beeld van Bartje. Bartje wordt zoals het de traditie van de Bartje Toer voorschrijft aangeboden aan de burgemeester van de finishplaats, die voor de deelnemers nog even een verrassing moet blijven.

Een andere traditie is dat elke Bartje Toer in het teken staat van een goed doel waarvoor de sponsoren en deelnemers het nodige geld bijeen brengen. Dit jaar wordt er gereden voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De stichting heeft ondermeer tot doel om om patiënten die lijden aan deze taaislijmziekte en hun familie te ondersteunen. Voorts initieert en stimuleert ze wetenschappelijk onderzoek naar deze levensbedreigende ziekte.
Provincie:
Tag(s):