dinsdag, 16. december 2008 - 16:43

BAS blijft na succes

De Buurt Aanpak Service (BAS) is een succes. Dat is de conclusie die initiatiefnemers Acantus en gemeente Veendam stellen naar aanleiding van de pilot van het project BAS in de wijken Wildervank en Bareveld.

De Buurt Aanpak Service verrichtte in die wijken – bij wijze van proef - een jaar onderhoudswerkzaamheden op het gebied van groen, wegen en voetpaden. Nu BAS geslaagd is, kijken gemeente en Acantus naar de mogelijkheden om de service verder uit te breiden naar de Havenbuurt, Ommelanderwijk en een deel van Noord. BAS blijft onverkort actief in Wildervank en Bareveld.

Het proefproject BAS vond plaats onder opdracht van de gemeente Veendam en woningcorporatie Acantus. In het project werden tuintjes, verkeerswegen, voetpaden en ander groen in de openbare ruimte onderhouden door Wedeka-medewerkers, aangevuld met mensen die vanuit de bijstand werken met behoud van uitkering. Stichting Compaen was via de wijkcoördinator ook betrokken bij de pilot. Door het project is de leefbaarheid in de wijken aantoonbaar verbeterd.
Provincie:
Tag(s):