dinsdag, 25. maart 2008 - 13:02

Bastiaan Ragas presenteert Eye Opener

Amsterdam

Eye Opener is een populairwetenschappelijk programma dat op brutale en verrassende wijze onderwerpen onderzoekt waar de kijker in het dagelijks leven iets mee kan. Kritisch, maar met de nodige humor en luchtigheid komen interessante experimenten en grappige wetenswaardigheden aan bod. De presentatie is in handen van Bastiaan Ragas en Lauren Verster. Eye Opener is vanaf dinsdag 8 april om 22.20 uur te zien bij Veronica.

Met het tv programma Eye Opener maakt Veronica, in redactionele samenwerking met Triv’ magazine, wetenschap toegankelijk voor iedereen. Bij verschillende kwesties wordt de proef op de som genomen: ‘Hoe ontnuchter ik het snelst?’, ‘Hoe kan ik een 06-nummer het beste onthouden?’ en ‘Hoe belangrijk is lichaamsgeur bij daten?’ Door middel van tests en stunts geeft het programma antwoord op de meest uiteenlopende, interessante vragen.

Bastiaan Ragas is een nieuw gezicht bij Veronica. Naast zijn liefde voor muziek en acteren richt hij zich de komende tijd dus ook op presenteren. “Ik heb al veel mogen doen en zien, en gelukkig kan ik altijd die dingen doen die ik leuk vind. Samen met De Beeldbrigade een geestig wetenschappelijk programma maken voor Veronica past daarbij. Mijn interesses zijn altijd breed geweest. Én blijven vragen én onderzoeken in je leven blijft, voor mij, het belangrijkste.�

Samen met Lauren Verster vormt Bastiaan het presentatieduo van het nieuwe programma Eye Opener. Na haar werkzaamheden bij lokale omroepen werd Lauren landelijk bekend als één van de Jakhalzen in het programma De Wereld Draait Door. Het afgelopen jaar was zij als presentatrice bij 6Pack te zien en onlangs presenteerde Lauren bij de experimentele nachtzender Nox.
Categorie:
Tag(s):