maandag, 27. oktober 2008 - 16:07

Bauer kinderen wéér in tv-show

Amsterdam

Opnieuw binden zes kinderen van bekende Nederlanders de schaatsen onder voor het programma Kinderen Dansen op het IJs. Onder andere Jan en Christiaan Bauer zullen op zaterdagavond 27 december hun schaatskunsten vertonen aan het Nederlandse publiek. De kinderen doen dit om aandacht te vragen voor het Nelson Mandela Kinderfonds. Nance en Gerard Joling presenteren deze eenmalige show voor de hele familie.

Christiaan Bauer, zoon van Frans Bauer, won vorig jaar de succesvolle show, die toen 1,6 miljoen kijkers trok. Dit jaar zal hij de openingsact verzorgen. Zijn broertje Jan schaatst mee als deelnemer aan de wedstrijd, samen met vijf andere bekende kinderen.
De kinderen schaatsen voor hun leeftijdsgenootjes in Zuid-Afrika die hun hulp hard nodig hebben. Nieuwe donateurs kunnen zich de hele avond aanmelden. Na afloop van de succesvolle tv-show vorig jaar hadden maar liefst 12.164 nieuwe donateurs zich ingeschreven bij het fonds. Dit betekende nagenoeg een verdubbeling van het aantal donateurs voor het Nelson Mandela Kinderfonds.

De kinderen worden beoordeeld door de deskundige jury van Sterren dansen op het IJs, bestaande uit Holiday on Ice casting director Jayne Hamelink, officieel jurylid ijsdansen Wil Visser, ex-bondscoach kunstrijden Peter Moormann en choreograaf Marc Forno.
Categorie:
Tag(s):