vrijdag, 14. maart 2008 - 9:24

Beatrix bezoekt wijk Roombeek in Enschede

Enschede

Koningin Beatrix bezoekt dinsdagochtend 22 april de vernieuwde wijk Roombeek in Enschede. Roombeek werd in mei 2000 getroffen door de vuurwerkramp. De Koningin verricht de openingshandeling van cultuurcentrum het Rozendaal. Het gebouw staat symbool voor de wederopbouw en de specifieke kenmerken van de wijk: kunst, cultuur en architectuur.

De wijk Roombeek is opnieuw ontwikkeld. Zij bestaat nu uit 62 hectare wonen, ondernemen, onderwijs, horeca en cultuur. Enschede heeft de Gouden Piramide 2007 gewonnen voor de wederopbouw en herstructurering van Roombeek. Het is de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

De honderd jaar oude textielfabriek het Rozendaal is omgebouwd tot een cultuurcentrum en biedt onderdak aan ateliers, een museumrestaurant, een sterrenwacht en de organisatie “21rozendaal actuele kunst�. Het centrum huisvest ook het museum TwentseWelle, dat aandacht besteedt aan onder andere archeologie, volkskunde, streektaal en natuur.

De Koningin maakt, na de openingshandeling, een wandeling door Roombeek. Aansluitend bezoekt zij cultuurcentrum het Rozendaal.

De Koningin bezocht Roombeek eerder, direct na de vuurwerkramp en in september 2001.
Provincie:
Tag(s):