woensdag, 26. november 2008 - 18:00

Beatrix brengt werkbezoek aan Koninklijke Landmacht

Oirschot

Koningin Beatrix heeft woensdag 26 november een werkbezoek gebracht aan 41 Pantsergeniebataljon van de Koninklijke Landmacht in Oirschot. Bij de gelegenheid liet zij zich informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de strijd tegen Improvised Explosive Devices (IED’s), de werkwijze van het Provincial Reconstrcution team in Afghanistan en de algemene uitzendervaringen van de militairen van de eenheid.

Koningin Beatrix voerde rondetafelgesprekken met militairen van de eenheid. De militairen spraken openhartig met haar over hun ervaringen. Naast de persoonlijke uitzendervaringen van het personeel kamen ook ervaringen met IED’s en de wederopbouw aan de orde. De Koningin woonde tevens twee demonstraties bij over de methoden, middelen en mogelijkheden om IED’s op te sporen en te ruimen.

De Koningin zei tijdens het bezoek respect te hebben voor de manier waarop de genie haar gevaarlijk taak, het opsporen van geimproviseerde explosieven en daarmee het voorkomen van aanslagen, in missiegebieden uitvoert.

Daarnaast sprak ze haar waardering uit voor de aandacht die er vanuit defensie wordt geschonken aan de nabestaanden van gesneuvelde militairen.

Bij het informeel samenzijn aan het einde van het bezoek waren ook de nabestaanden van soldaat 1 Jos Ten Brinke aanwezig. Jos ten Brinke, die afkomstig was van 41 Pantsergeniebataljon, kwam op 7 september dit jaar in Uruzgan om het leven bij een aanslag met een IED.
Provincie:
Tag(s):