vrijdag, 21. november 2008 - 9:38

Beatrix opent Nationaal Muziekkwartier in Enschede

Enschede

Koningin Beatrix opent vrijdag 21 november het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. In het Nationaal Muziekkwartier zijn zes professionele cultuurinstellingen van de stad onder één dak samengebracht. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Het Muziekkwartier huisvest de volgende instellingen, te weten het Orkest van het Oosten, Poppodium Atak, de Muziekschool Twente, ArtEZ Conservatorium, Podium Twente en de Nationale Reisopera.

Vele genres op het gebied van muziek komen in het Nationaal Muziekkwartier bij elkaar, waardoor er grensoverschrijdende projecten gaan ontstaan. Daarnaast biedt de samenwerking tussen muziekeducatie en de professionele cultuurinstellingen mogelijkheden voor een brede ontwikkeling van jong (muziek)talent in Enschede.

De koningin woont, na de openingshandeling, de wereldpremière bij van de Chinese Opera ‘Hôtel de Pékin’, van componist Willem Jeths. De Nationale Reisopera voert het stuk uit, samen met het Orkest van het Oosten.

Het Nationaal Muziekkwartier is ontworpen door architect Jan Hoogstad, Ector Hoogstad Architecten. Binnen is een kunstwerk van 130 meter lang te zien van de kunstenares Petra Blaisse.
Provincie:
Tag(s):