woensdag, 28. mei 2008 - 21:50

Beatrix opent nieuw pand Stichting Hulphond

Herpen

Onder het oog van honderden genodigden heeft koningin Beatrix dinsdagmiddag 27 mei in Herpen het nieuwbouwcomplex geopend van Stichting Hulphond Nederland. Ze verrichtte de 'openingsact' met het doorknippen van een geelblauw lint, waarna ballonnen met eenzelfde kleur het luchtruim kozen.

De koningin landde met een helicopter en werd na een korte autorit verwelkomd door Commissaris van de Koningin in Brabant Hanja Maij-Weggen en de Osse loco-burgemeester Jules Iding. Meteen daarna werd zij rondgeleid in de kennels en door het nieuwe kantorengebouw.

Het nieuwe pand biedt Stichting Hulphond de mogelijkheid om meer mensen met een beperking zelfstandigheid te bieden. Op termijn zullen jaarlijks tachtig hulphonden bij een cliënt geplaatst kunnen worden, een verdubbeling van het huidige aantal.

Het bezoek van de Koningin betekent een belangrijke erkenning van het belang van hulphonden. Directeur Janet van Keulen: �De waardering van de Koningin voor het werk van hulphonden en de zelfstandigheid die zij hun baas bieden is een grote eer voor de stichting. Haar bezoek is een ware kroon op ons werk�.
Provincie:
Tag(s):