vrijdag, 29. februari 2008 - 19:52

Bedrijfsleven doet beroep op Geert Wilders

Amsterdam

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland willen dat Geert Wilders afziet van het uitzenden van zijn aangekondigde film. Er zijn grote risico's aan verbonden voor Nederlandse berdrijven en hun werknemers in een aantal landen. "Wilders moet zich goed realiseren wat de vergaande gevolgen kunnen zijn van de beoogde film," zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes vrijdagavond.

De drie organisaties wijzen erop dat binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting, rekening moet worden gehouden met de Nederlandse belangen in het buitenland en met de verhoudingen op de werkvloer. "Wij wijzen gebrek aan respect en beledigende uitlatingen van de hand. Die dragen niet bij aan een klimaat van tolerantie, waar het bedrijfsleven belang bij heeft," aldus Wientjes. "Vrijheid van meningsuiting ja, beledigende of respectloze uitingen neen."

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland wijzen erop dat in de Nederlandse democratie – in tegenstelling tot sommige systemen elders in de wereld – parlementsleden en anderen uitlatingen kunnen doen, zonder dat deze de mening weergeven van de Nederlandse regering of het Nederlandse bedrijfsleven.
Provincie:
Tag(s):