dinsdag, 8. april 2008 - 9:01

Beelden illegale jacht tien jaar oud

Amsterdam

In de reportage van actualiteitenrubriek Nova over de illegale jacht met honden zijn beelden gebruikt die meer dan tien jaar geleden zijn gemaakt. De beelden zijn destijds door justitie in beslag genomen. De meldt NRC Handelsblad op zijn website naar aanleiding van de Nova-uitzending van maandagavond. In de reportage werd niet vermeld dat het oude opnames betrof.

Nova verklaarde aan NRC Handelsblad dat een aantal opnames uit midden jaren ’90 stamt, en dat van de andere beelden de datum onbekend is.

Nova toonde maandagavond de ‘schokkende en exclusieve’ beelden van konijnen, hazen en reeën die aan flarden worden gescheurd tijdens illegale jacht met afgerichte honden. Er zouden de afgelopen jaren drie bendes zijn opgerold die zich schuldig maken aan deze vorm van dierenmishandeling. Een aantal bendeleden was al bekend bij de politie en wordt in verband gebracht met vermogensdelicten, diefstal en geweld. De jacht is volgens politie en justitie te kwalificeren als georganiseerde criminaliteit.

Volgens het televisieprogramma zijn de laatste jaren al hele gebieden, vooral in het zuidoosten en zuiden van het land, op deze manier leeggeroofd.
Provincie:
Tag(s):