zaterdag, 13. december 2008 - 22:25

Beerens redt armetierig Heerenveen

(Elfvoetbal) Heerenveen heeft in eigen huis, na een wanvertoning, gewonnen van De Graafschap. Een half kansje en twee echte zorgden voor een schrale 2-0 overwinning.

De thuisploeg speelde slecht en inspiratieloos voetbal zaterdagavond. Het had alle geluk van de wereld dat het tegen De Graafschap speelde en niet tegen een middenmoter. Daartegen had Heerenveen dik, maar dan ook heel dik verloren. Vooral omdat zo'n tegenstander kapitale fouten in de verdediging wel afstraft.

Heerenveen voldeed in elk geval aan haar plicht de wedstrijd te winnen, maar daarmee was ook al het positieve dat Heerenveen te bieden had gezegd. Het lijkt defensief maar niet te leren van fouten die het keer op keer maakt.

Opnieuw lag het helemaal open en profiteerde De Graafschap een aantal maal bijna. Het mazzeltje van Heerenveen was alleen dat Jason Oost en Geert den Ouden niet de vorm hadden van de wedstrijd tegen Feyenoord. Maar de uitschakeling in de Uefa Cup heeft bij Trond Sollied niet de ogen geopend. Hij sprak na afloop van een prima verdediging. ,"Hun kansen kwamen allemaal toevallig."

De Noorse oefenmeester was daarbij wellicht bij een aantal momenten in de wedstrijd ingedut, door het armoedige niveau. Hij had blijkbaar niet gezien dat Den Ouden al in de derde minuut helemaal vrij voor het doel kon komen. Ook de verdedigende fout van Roy Beerens, tien minuten later en de fout van Grindheim, waarbij Oost een kans creëerde na een halfuur spelen gingen aan het oog van Sollied voorbij. En zo waren er nog een aantal mogelijkheden voor de bezoekers, waarbij enorme fouten werden gemaakt in de Friese verdediging.

Twee goede mogelijkheden van Beerens in de eerste helft, de eerste na een counter en de tweede na een fout in de opbouw van De Graafschap, zorgden echter voor twee doelpunten, waardoor Heerenveen de wedstrijd weer gauw kan vergeten. Hoewel Sollied dat niet zou moeten doen, maar juist alles op alles moet zetten om de blunderende verdediging van de Friezen op orde te krijgen.