zondag, 28. september 2008 - 12:25

Beers keert zich 2000 jaar terug in de tijd

Beers

Op 27 en 28 september vindt er een Festival Levende Geschiedenis plaats, deze keer op Landgoed de Barendonk te Beers (Grave-Cuijk). Dit festival is het grootste en kwalitatief beste evenement van het Europese vasteland op gebied van reenactment en living history.

Tijdens het evenement kunt u als publiek in levende lijve kennis maken met een groot aantal aspecten van de vaderlandse- en wereldgeschiedenis. Niet alleen zijn er uitbeeldingen van spannende gevechten en andere gebeurtenissen uit verschillende periodes van de geschiedenis, maar er wordt ook aandacht besteed aan allerlei aspecten van het dagelijks leven uit vervlogen tijden.

In diverse kampementen wordt historisch gekookt, gegeten, gepoetst, geoefend en gespeeld. En de deelnemende re-enactors zijn in principe altijd bereid uw vragen over hun bezigheden te beantwoorden. Dichter bij het dagelijks leven van vroeger kunt u alleen komen als u van toeschouwer deelnemer zou worden.

Het evenement is uniek doordat het de tijdsperiode beslaat van de Romeinse tijd t/m het einde van de Koude Oorlog. Het gepresenteerde en getoonde is meer dan interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis, jong en oud, man en vrouw.

Tevens is er een markt waar me een breed aanbod van kwalitatief goede nabootsingen van historische gebruiksvoorwerpen, kleding en etenswaren.
Provincie:
Tag(s):