woensdag, 2. april 2008 - 18:58

Beestenboel op kinderafdeling Catharina-ziekenhuis

Eindhoven

Maandag was in het Catharina-ziekenhuis een niet alledaags tafereel te zien: de speelruimte van de kinderafdeling was gevuld met knuffeldieren, levende welteverstaan! Vier kinderen van de Beppino Sarto school in Eindhoven hebben ervoor gezorgd dat zieke kinderen die dag omringd werden door konijntjes, die naar hartenlust geknuffeld konden worden.

Een feestje natuurlijk voor de kinderen die soms al langere tijd in het ziekenhuis liggen. Ook was een grimeur aanwezig die de kinderen als dieren had geschminkt en konden de kinderen knutselen.

De dag was georganiseerd als onderdeel van een landelijk project, genaamd ‘De Uitdaging’. Kinderen worden in dit project begeleid om hun sociale droom te verwezenlijken. Samen met twee coaches van ABN AMRO hebben vier kinderen van de Beppino Sartoschool in Eindhoven bedacht wat ze in hun omgeving graag mooier willen maken. De droom die ze maandag hebben verwezenlijkt, is de kinderen op de kinderafdeling van het Catharina-ziekenhuis verrassen met een dierendag.

Het mooie aan De Uitdaging is dat drie partijen er beter van worden: in de eerste plaats uiteraard de kinderen in het ziekenhuis. Maar ook de jonge initiatiefnemers leren dat ze ondanks hun jonge leeftijd een verschil kunnen maken in hun omgeving en dat ze een stuk meer in hun mars hebben dan ze zelf dachten. Ook de coaches, die beide bij ABN AMRO in Eindhoven werken, steken graag drie dagen van hun vrijwilligersverlof in dit project, waarin ze kinderen echt zien opbloeien.
Provincie:
Tag(s):