dinsdag, 23. september 2008 - 21:41

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren na wildemansrit

Melick

Een 21-jarige jongeman uit Melick heeft maandagavond zijn rijbewijs moeten inleveren na een wilde rit vanaf de Koninginnelaan in Roermond via verschillende wegen naar Melick. Hij haalde daarbij snelheden van 160 km/u, waar 50 km/u is toegestaan, meldt de politie. De jongeman werd door de videosurveillance (VROS) van de politie nagereden, nadat hij de politiewagen met een snelheid van 80 km/u in de bebouwde kom inhaalde.

De videosurveillanten reden op de Koninginnelaan in Roermond, toen zij door de automobilist met hoge snelheid werden ingehaald. De agenten achtervolgden de auto en zagen deze op de Bredeweg inhalen over een verdrijvingvlak en voorsorteervak. Op de Kempweg kreeg hij een stopteken, waaraan hij geen gehoor gaf. Ook reageerde de man niet op het blauwe zwaailicht en de sirene van de politiewagen, Hij ging met verhoogde snelheid richting Melick. Tijdens deze rit werd een snelheid van 160 km/u gehaald, nam de bestuurder een rotonde linksom en schampte aan beide kanten van de weg de stoeprand. De politiemensen staakten de achtervolging omdat de automobilist ook in de 30-km/zone een snelheid van 80 km/u reed en de gevaarzetting veel te groot werd.

Uiteindelijk werd de bestuurder op zijn woonadres aangesproken op zijn weggedrag. Voor alle overtredingen die de jongeman beging, is tegen hem proces-verbaal aangezegd.

Vanwege de hoge snelheden en de gevaarzetting heeft de politie het rijbewijs van deze beginnend bestuurder ingevorderd en stuurt dit naar de officier van justitie. Die bepaalt wanneer de jongeman dit terugkrijgt.
Provincie:
Tag(s):