donderdag, 3. april 2008 - 9:35

Beheer van natuur en landschap nu online te koop

Zeist

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opende vandaag de website www.landschapsveiling.nl. Deze website is een initiatief van kenniscentrum Triple E en biedt het beheer en onderhoud van landschapselementen ‘te koop’ aan. Deze elementen worden aangedragen door allerhande natuurorganisaties. Voor kopers van landschapselementen geldt dat zij niet letterlijk ‘eigenaar’ worden maar participant. De bijdragen van participanten garanderen dat de landschapselementen voor de komende jaren beheerd en beschermd worden.

Om het belang van het initiatief te onderstrepen, doneerde de minister als eerste online 4.000 euro voor de aanleg van een hoogstamboomgaard bij Natuurmonumenten in de IJsselvallei. Verburg mag zich nu namens het ministerie van LNV de trotse ‘participant’ van een stukje landschapbeheer noemen.

De website is een vervolg op de Landschapsveiling die in 2007 succesvol is geïntroduceerd door Triple E in de Ooijpolder, Mergelland en in het Gooi. Met de landschapsveiling is een vernieuwend concept neergezet om het beheer en het behoud van natuur en landschap te financieren en burgers en bedrijven daarbij rechtstreeks te betrekken. De reeds gehouden veilingen lieten zien dat er veel animo is om te participeren in het mooi en gezond houden van het landschap.

Op de website wordt een gevarieerd aanbod gepresenteerd van landschapselementen en verwante zaken waarmee u de natuur een warm hart kunt toedragen. De bedragen variëren van 15 euro voor een vierkante meter scheerheg in de Ooijpolder tot duizenden euro’s voor herstel en meerjarig beheer van natuurgebieden. Burgers kunnen laten zien wat behoud van landschap hen waard is en bedrijven kunnen het begrip Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen concreet maken.

De Landschapsveiling is uw gouden groene kans om een bijdrage te leveren aan het behoud en beheer van natuur en landschap in Nederland! Als u altijd al een sterke verbondenheid voelde met een specifieke scheerheg, bospoel of boomgaard, kijk dan snel op de website www.landschapsveiling.nl om landschap en natuur in ons land heel gericht te steunen.
Provincie:
Tag(s):