zondag, 10. februari 2008 - 20:47

Beheerder recreatiecentrum bedreigd

Havelte

Twee mannen van 32 en 27 jaar uit Meppel en Zwolle zijn in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De mannen verblijven op een recreatiecentrum in Havelte, waar tussen 23.00 en 07.00 uur geen auto’s het centrum opmogen en waar een afgesloten slagboom dan de toegangsweg afsluit.

Rond middernacht reden de twee mannen in hun auto echter wel het centrum op na het vernielen van de slagboom. Toen de beheerder dit constateerde en de mannen daar op aansprak werd hij door één van hen bedreigd. De mannen stapten daarna weer in hun auto en reden weg.

De gewaarschuwde politie trof ze even later aan in de Meidoornlaan in Havelte. Na wat schermutselingen werden de twee geboeid overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Omdat de 27 jarige man in de auto heeft gereden werd er bij hem eerst nog een ademanalyse uitgevoerd, dit gaf een alcoholgehalte aan van 1,1 promille, bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):