dinsdag, 11. maart 2008 - 21:07

Behulpzame getuige in het zonnetje gezet

Capelle a/d IJssel

De politie heeft een oplettende en behulpzame getuige bedankt voor de inzet. Op vrijdagavond 15 februari 2008 rond half twaalf kwam de melding binnen bij de politie dat er twee winkeldieven waren weggelopen vanaf het tankstation BP aan de Capelseweg. Zij waren weggelopen in de richting van Zevenkamp.

Op de Tjonger zagen de gewaarschuwde agenten de twee verdachten en dit had tot gevolg dat één van de politiemensen te voet achter één van de daders was aangerend. Tijdens deze achtervolging kwam een oplettende voorbijganger met zijn bromscooter voorbij rijden en besloot hij om de politie te assisteren. Eerst bleef hij met zijn scooter in de buurt van de verdachte rijden zodat de agent de dader kon blijven volgen.

Even later besloot de getuige om nog wat meer te helpen en pakte hij de verdachte enkele malen vast, echter hij kon hem niet vasthouden. Toen een andere agent met het dienstmotorvoertuig de achtervolging overnam gaf de behulpzame getuige zijn scooter af aan de andere agent zodat deze de achtervolging met de scooter kon voortzetten. Dit alles had tot gevolg dat de dader uiteindelijk door de politie kon worden aangehouden op de Aar te Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):