maandag, 9. juni 2008 - 21:08

Bejaarde automobilist botst frontaal op motorrijders

Wagenberg

Bij een verkeersongeval op de Wagenbergsebaan is zondagavond een 52-jarige motorrijder uit het Zuid-Hollandse Papendrecht ernstig gewond geraakt. Een 77-jarige automobilist uit Sprundel reed volgens ooggetuigen op de verkeerde weghelft, schampte twee personenauto’s en twee motorrijders die hem tegemoet kwamen rijden en reed vervolgens frontaal in op een 3e motorrijder. De eerste twee motorrijders liepen lichte verwondingen op.

Rond 18.30 uur reed de automobilist op de Wagenbergsebaan, komende uit de richting van Breda en gaande in de richting van Wagenberg. De man reed daarbij, door nog onbekende oorzaak, op de linker weghelft, bestemd voor verkeer komende uit tegenover gestelde rijrichting. Volgens oogetuigen reed de man met een normale snelheid. Uit tegenover gestelde rijrichting kwamen op dat moment meerdere personenauto’s en drie motorrijders aanrijden.

De eerste automobilist kon de ‘spookrijder’ ontwijken door rechts de berm in te rijden. Een tweede werd licht aangereden en een derde auto raakte met de buitenspiegel de buitenspiegel van de auto van de Sprundelse man. Twee motorrijders werden licht geraakt, waardoor zij ten val kwamen. De derde motorrijder kon de auto niet ontwijken, waardoor een frontale aanrijding ontstond.

De traumahelikopter kwam ter plaatse om medische bijstand te verlenen. Onder politie escorte is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. Verkeersongevallenanalisten van Forensich Onderzoek hebben een technisch onderzoek ingesteld. De politie heeft het rijbewijs van de 77-jarige automobilist ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):