dinsdag, 29. juli 2008 - 22:47

Bejaarde vrouw voorkomt babbeltruc

Den Haag

Een 86-jarige Haagse wist maandagmiddag een babbeltruc te voorkomen door een vreemde man de deur te wijzen. Omstreeks tien voor vijf belde een onbekende man aan bij de woning van de vrouw aan de Laan van Poot. Hij zei dat hij van het energiebedrijf was en dat de vrouw geld terug zou krijgen.

Hoewel de man direct de woning binnen wilde lopen, houdt de oude dame hem tegen. De man gaf echter niet op en vroeg de vrouw om haar gironummer en of zij een biljet van 500 euro kon wisselen. Omdat de vrouw niet te vermurwen was, koos de vreemde man eieren voor zijn geld en ging er vandoor. Hij is op de Laan van Poot als bijrijder in een gereedstaande auto gestapt en weggereden.

Hoewel het dit keer bij een poging bleef, waarschuwt Politie Haaglanden met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit ‘hen niet zal overkomen’. Toch loopt iedereen de kans – jong en oud- om het slachtoffer te worden van een oplichter. Als u iemand aan de deur heeft gehad waarvan u zijn of haar gedrag niet vertrouwt, probeer dan zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen en bel onmiddellijk de politie. U helpt daar ook andere burgers mee. De politie kunt u bereiken op nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):