vrijdag, 17. oktober 2008 - 20:35

Bekeuringen voor overlast veroorzaakende jongeren

Emmen

De politie in Emmen pakt met gerichte controles de overlast aan die jongeren veroorzaken in het centrum van Emmen. Donderdagavond werd er tijdens de koopavond gecontroleerd en bekeurd.

Deze controle, die voor een deel ook door agenten in burger werd gedaan, leverde donderdagavond 11 bekeuringen op. Ook werd een jongeman met drugs aangehouden.

Vier jongens zijn bekeurd voor het rondhangen op het parkeerdek aan de Noorderpassage (verboden toegang voor onbevoegden). Drie jongeren voor het rijden op een bromfiets op de stadsvloer en eentje die geen helm droeg. Drie jongeren kregen een boete voor het drinken van alcohol op de openbare weg.

Een 28 jarige man uit Emmen werd aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. Hij zat met een aantal vrienden in een auto op het parkeerdek aan de Westerstraat. In de auto werd een joint gerookt en bij nadere controle trof de politie in de zakken van de man nog ongeveer 10 gram Speed aan. Bij hem thuis vond de politie vervolgens nog eens enkele tientallen XTC pillen. De drugs zijn in beslag genomen en de man is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):