zondag, 17. februari 2008 - 17:27

Belangrijke zege Feyenoord

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zondag goede zaken gedaan met de winst op Vitesse. De ploeg uit Rotterdam Zuid was in de eigen Kuip met 1-0
te sterk voor de Arnhemmers.

Door de zege van Feyenoord blijven de Rotterdammers op gelijke hoogte met Ajax en NAC, dat zondag ook won. De manier waarop de overwinning werd gehaald was echter niet om over naar huis te schrijven. In een uitermate zwak duel werd Jonathan de Guzman matchwinner. Zijn schot in de laatste seconde van de eerste helft in de linkerbovenhoek gaf Feyenoord de overwinning. Daarvoor waren beide ploegen maar één keer dicht bij een doelpunt gekomen.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd in hetzelfde trage tempo voort. Pas op het eind van de tweede helft werd het nog spannend. Vitesse schoot vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog twee keer kort achter elkaar goed op doel. Doelman Henk Timmer werd daarbij de held van Rotterdam door twee knappe reddingen.

Timmer was daarvoor ook al belangrijk geweest voor de Rotterdammers. Bij een schot van Anduele Prijor haalde hij de bal knap uit de linkerbovenhoek. In tweede instantie was hij vervolgens precies op tijd bij de bal om Juan Lorca van schieten te weerhouden. De geroutineerde doelman was daarmeee de belangrijkste man bij de Rotterdammers en de zege was bijna helemaal op zijn naam te schrijven.

Vitesse was niet eens veel minder dan Feyenoord. Het had wellicht wel een gelijkspel verdiend, maar de ploeg van trainer Aad de Mos was niet doeltreffend genoeg.

De Arnhemmers blijven met de nederlaag in het linkerrijtje en moeten nog goed presteren om een kans te houden op Europees voetbal. De nederlagen van Utrecht en AZ zijn nog een voordeel voor Vitesse. Daardoor komt AZ niet dichterbij en blijft Utrecht ook op gelijke hoogte.