zaterdag, 22. november 2008 - 11:26

Belasting int 7 ton bij grote controle in Oldenzaal

Oldenzaal

Donderdag 20 november hebben de wijkteams van de politie Oldenzaal Noord, samen met onder andere de Stadstoezicht van de gemeente Oldenzaal en de belastingdienst, een grote controle gehouden naar aanleiding van klachten van wijkbewoners. Bij deze controle is onder meer voor € 700.000,- aan belastingschuld geïnd. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Tijdens de actie, die van 07.00 uur tot 21.00 uur is gehouden, werden diverse controles gehouden.. Er werd gecontroleerd op het fout parkeren in de wijken, met name op groenstroken, trottoirs en bij scholen. Stadstoezicht van de gemeente Oldenzaal heeft 18 bestuurders geverbaliseerd voor het parkeren op het trottoir en fout parkeren rondom de scholen. Ook heeft de Stadstoezicht uitgekeken naar loslopende honden en overlast van hondenpoep, hiervoor zijn 4 processen-verbaal uitgeschreven.

Verkeerscontroles hebben op diverse locaties, Schipleidelaan Thorbeckestraat, Provinciale Rondweg N324, Vondellaan en Dokter de Bruynlaan plaats gevonden. Hierbij werden processen-verbaal uitgedeeld voor onder andere, ontbreken van kentekenplaten, geen gordel dragen, niet handsfree bellen, geen rijbewijs of deze niet kunnen tonen overschrijding van de maximale snelheid.

De 30-jarige bestuurder uit Hengelo kreeg een stopteken omdat hij geen gordel droeg. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij nog 36 dagen gevangenisstraf tegoed had, nog een niet onherroepelijk vonnis van 330 euro en voor 1331 euro aan boetes had openstaan.
De man werd aangehouden en ingesloten.

Controle door belastingdienst
Hierbij werd in totaal ongeveer 700.000 euro aan belastingschuld geïnd en werden 9 auto’s in beslag genomen.

Door inwoners, automobilisten en scholieren werden de controles positief ontvangen.
Provincie:
Tag(s):