dinsdag, 14. oktober 2008 - 17:57

Belastingdienst int 7000 euro tijdens controle in Venlo

Venlo

Bij een verkeerscontrole in Venlo hebben politie en belastingdienst verschillende overtredingen geconstateerd. Bij de controle werden door de belastingdienst 2.661 voertuigen gescand, waarvan er 94 een 'hit' gaven.

De controle werd uitgevoerd op de Nijmeegseweg in Venlo. Er werd gecontroleerd op alle voorkomende zaken, van gedragingen van weggebruikers tot technische zaken als een juiste bevestiging van een aanhangwagen achter de auto.
De politie bekeurde 17 automobilisten. Twee automobilisten bleken hun voertuig niet verzekerd te hebben. Veertien automobilisten werden staande gehouden voor het niet gebruiken van hun autogordel.

De belastingdienst zette bij deze controle de scanapparatuur in, waarmee vooraf ingeprogrammeerde kentekens kunnen worden opgespoord. Er passeerden 2.661 voertuigen de scanapparatuur, waarbij 94 maal een signaal gegeven werd dat het voertuig genoteerd stond. Driemaal werd beslag gelegd op het voertuig, waarbij de eigenaar binnen een afgesproken termijn zijn betaling zal moeten doen. Doet hij dat niet, dan wordt zijn voertuig daadwerkelijk in beslag genomen. Viermaal is een auto in beslag genomen en afgesleept en er werd voor ongeveer € 7.000,- aan betalingen geïnd van openstaande boetes.
Provincie:
Tag(s):