maandag, 22. september 2008 - 13:24

Belgen beboet na duik in vaargeul

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Hansweert heeft zondag 21 september in het Zijpe ter hoogte van Anna Jacobapolder negen Belgische duikers bekeurd omdat ze in de vaargeul aan het duiken waren. Elke duiker kreeg een boete van 90 euro. Dit heeft het KLPD maandag laten weten.

Omstreeks 14.15 uur zag de Waterpolitie midden in de vaargeul van het Zijpe een opstijgboeitje van duikers verschijnen. Even later zien ze inderdaad twee duikers aan het wateroppervlak komen die ook weer direkt onder water verdwijnen.

Ook op andere plaatsen in de vaargeul zien ze luchtbelletjes aan de wateroppervakte komen. In totaal worden negen duikers in de vaargeul aangetroffen. Twee van hen konden door de stroming niet terugkomen naar de haven en dreven af in de richting van de Krabbekreek.

De Waterpolitie liet vanaf het grote patrouillevaartuig de speedboot te water en haalde de vermoeide duikers uit het water. In het Binnenvaartpolitiereglement is opgenomen dat duiken in een gedeelte van de vaarweg bestemd voor de doorgaande scheepvaart verboden is. Het openbaar ministerie heeft de boete hiervoor vastgesteld op 90 euro.

De Belgische duikers vertelden de Waterpolitie dat in België een artikel is gepubliceerd waarin een duiker deze stek als een uitmuntende duikplaats aanprijst.
Provincie:
Tag(s):