zaterdag, 27. september 2008 - 11:08

Belgische en Nederlandse politie houden gezamenlijke grenscontrole

Maastricht

Donderdagavond zijn tijdens een gezamenlijke aktie van de Belgische en de Nederlandse politie grenscontroles uitgevoerd bij de grensovergangen aan de Via Regia (Veldwezelt in België) en de Brusselsweg (Smeermaas in België). De aktie werd uitgevoerd door politie Limburg-Zuid en haar Belgische collega’s in Lanaken en maakt onderdeel uit van de steeds nauwere grensoverschrijdende samenwerking. Verder waren onder meer de Nederlanse Douane en motorrijders van de Federale politie bij deze aktie betrokken. 


De in totaal 45 politieambtenaren controleerden zo'n 380 personen die van de beide grensovergangen gebruik maakten. Er werd diverse malen proces-verbaal opgemaakt, onder meer voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden in een onverzekerde auto en het in bezit hebben van een steekwapen en verdovende middelen. Ook werd een totaalbedrag van een kleine duizend Euro aan nog openstaande boetes geïnd.
Terwijl de grenscontroles werden uitgevoerd, zagen leden van het Joint Hit Team een Duitse personenauto rijden. Zij wisten de auto ter hoogte van de Geusselt in Maastricht te onderscheppen. In de auto troffen de agenten meerdere kilo's aan hard en soft drugs aan. De 23-jarige Duitse bestuurder van de auto werd hierop aangehouden.
Provincie:
Tag(s):