maandag, 4. augustus 2008 - 10:13

Beloning voor Beeselnaar die hondenpoep opruimt

Beesel

Hondenbezitters uit de gemeente Beesel die netjes de hondenpoep van hun hond opruimen krijgen van de buitengewoon opsporings ambtenaar (boa) een speeltje voor de hond. Inwoners van de gemeente die hun hond uitlaten in de bebouwde kom zijn verplicht om een poepopruimmiddel bij zich te hebben. Op verschillende plekken in de bebouwde kom staan speciale depodogs waar ze de hondenpoep in kunnen gooien. Tevens zit er op de depodog een reservoir met hondenpoepzakjes.

Eind 2004 begon de gemeente Beesel de campagne ‘Doe ons een lol, ruim op die drol’. Het doel van de campagne is dat zoveel mogelijk mensen de hondenpoep van hun hond opruimen. De hond krijgt een leuk speeltje als de boa ziet dat zijn baasje de hondenpoep opruimt.

De boa’s controleren streng op het opruimen van hondenpoep. Naast de reguliere aandacht voor het onderwerp houden ze vier keer per jaar een projectweek. Zo’n week staat helemaal in het teken van het opruimen van hondenpoep. De hondeneigenaar die zich niet aan de regels houdt onder het oog van de boa krijgt een bekeuring.
Provincie:
Tag(s):