dinsdag, 27. mei 2008 - 21:35

Beloning voor op tijd komen

Hoogeveen

Burgemeester Willem Urlings van Hoogeveen reikt woensdag 28 mei prijzen uit aan twee klassen die in een bepaalde periode het minst te laat kwamen. De gemeente Hoogeveen had de wedstrijd ‘op tijd komen’ uitgeschreven ter gelegenheid van de Dag van de Leerplicht op 10 april.

Die dag bezocht wethouder Ton Bargeman van onderwijs de locatie Harm Smeenge (VMBO) van RSG Wolfsbos en de locatie Park Dwingeland (VMBOt) van het Roelof van Echtencollege. Aan de wedstrijd deden alle tweede en derde klassen mee van beide scholen. Voor deze wedstrijd werden de telaatkomers geregistreerd in de periode van 11 april tot en met 23 mei.

Van beide locaties mag één winnende klas uit eten in eetcafé De Beurs. Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. De leerlingen die het vaakst te laat kwamen, krijgen een troostprijs: een wekker met luchtalalarm en propellor die wegvliegt naar de andere kant van de slaapkamer als het uurwerk afgaat. De wekker kan slechts worden afgezet als de propellor wordt teruggeplaatst. Deze prijs zal om begrijpelijke redenen niet ‘en plein public’ worden uitgereikt. De leerlingen om wie het gaat – van elke school één – kwamen in de wedstrijdperiode zes keer te laat.

De wedstrijd sloot aan op het thema van de Dag van de Leerplicht. De Dag stond dit jaar in het teken van het tegengaan van schoolverzuim en het belang van de leerplicht.
Provincie:
Tag(s):