woensdag, 27. augustus 2008 - 22:43

Beroving in burgemeester Baxpark

Hendrik-Ido-Ambacht

Een 19-jarige man uit Zwijndrecht is dinsdagavond 26 augustus van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd in het Burgemeester Baxpark. De man reed omstreeks 23.00 uur weg bij een sportvereniging die in het park ligt. Via het fietspad reed hij richting de Antoniuslaan waar hij vlak voor deze straat, nog net in het park, werd beroofd door twee jongens.

De fietser kreeg een duw en viel waarbij hij een schaafwond opliep. De ene dader pakte daarop zijn mobiele telefoon af, de ander zijn fiets. Daarna fietsten ze hard weg. Het slachtoffer rende naar een nabijgelegen snackbar aan het Louwersplein en schakelde daar de politie in. Hij heeft aangifte gedaan.
Het signalement van de daders is als volgt:
Dader 1: blanke huidskleur, 16/17 jaar oud, ± 1.80 meter lang, kort blond haar, hij droeg een donkere jas met bontkraag en een donkere joggingbroek
Dader 2: blanke huidskleur, 16/17 jaar oud, droeg een lichtkleurige joggingbroek.
De buitgemaakte fiets was een lichtblauwe opoefiets, merk Sparta model Miami. Achter op de fiets zit een sticker van fietsenwinkel Roseboom uit Rhenen.
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Mensen die rond de klok van 23.00 uur iets van de beroving in het Burgemeester Baxpark hebben gezien of anderszins informatie kunnen verschaffen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard. Wie informatie liever anoniem kwijt wil, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):