vrijdag, 28. november 2008 - 13:43

Beschonken bestuurder rijdt agent aan

Almere

Donderdagavond 27 november raakte een agent van basiseenheid Almere gewond toen een 40-jarige vrouw uit Almere bij het wegrijden uit een parkeervak de politieman aanreed.

Rond 19.45 uur schreef een agent een bekeuring uit voor een auto die onterecht op een invalidenplaats geparkeerd stond. Terwijl hij bezig was met het uitschrijven van de boete werd hij door de vrouw van achteren aangereden.

Omdat de bestuurster niet reageerde op aanroepen en direct weg wilde rijden grepen de agent en zijn collega in. De vrouw bleek behoorlijk aangeschoten en moest mee naar het politiebureau. Ondanks meerdere pogingen lukte het niet om een juiste ademanalyse af te nemen.

Een 1e onderzoeksresultaat wees uit dat de vrouw mogelijk meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Omdat ze de blaasproef mogelijk saboteerde riskeert zij nu de maximale straf.

De agent hield er een zere knie aan over en moet zich onder doktersbehandeling laten stellen.Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs ingevorderd.

Nadat de vrouw was heengezonden maakte ze flinke stampij aan de receptie van het politiebureau. Zij beschuldigde de wachtcommandant van diefstal van haar portemonnee. Na veel getier en geschreeuw verscheen de echtgenoot van de vrouw met de bewuste portemonnee die nog in de auto bleek te liggen.
Provincie:
Tag(s):