maandag, 18. februari 2008 - 13:17

Beschonken man dreigt met mes

Wierden

Een 33-jarige man uit Wierden werd zondagavond 17 februari aangehouden. De man had de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Nijverdalsestraat in Wierden bedreigd met een mes. Tevens was de man op de Weusteweg met een auto door een hek gereden.

Op zondag 17 februari werd omstreeks 21.00 uur gemeld dat er een lastige klant buiten de deur was gezet bij een horecagelegenheid aan de Nijverdalsestraat in Wierden. De klant zou met een mes de eigenaar van het café bedreigd hebben. Ter plaatse aan de Nijverdalsestraat troffen agenten een 33-jarige man uit Wierden in een auto aan.

De 29-jarige eigenaar van de horecagelegenheid vertelde dat deze man eerder die avond uit de zaak was gezet, omdat hij teveel had gedronken. De man verliet in eerste instantie de zaak, maar kwam een half uur later terug. Opnieuw weigerde de eigenaar om de man alcohol te verkopen.

De eigenaar zag vervolgens dat de man de zaak verliet en in zijn auto wilde stappen. Toen de eigenaar, in verband met de beschonken toestand van de man, probeerde te verhinderen dat hij zou gaan rijden, ontstond een handgemeen, waarbij de 33-jarige Wierdenaar een wond aan zijn hoofd opliep.

Wederom verliet de man de Nijverdalsestraat, om even later terug te keren met een mes. De man bedreigde de eigenaar van de horecagelegenheid, waarop de politie werd gebeld.

De 33-jarige man uit Wierden werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hengelo. In verband met de verwondingen aan zijn hoofd moest de man door een arts behandeld worden, waarna hij werd opgesloten.

Na onderzoek bleek dat de 33-jarige Wierdenaar in de tussentijd, omstreeks 21.00 uur, betrokken was geweest bij een eenzijdig ongeval op de Weusteweg in Wierden. De man was op de kruising van de Weusteweg en de Gildenweg eerst tegen een paaltje gereden en vervolgens tegen een hek bij een woning aan de Weusteweg. De man reed na de aanrijding door.

In verband met de aanrijding werd bij de 33-jarige een alcoholcontrole uitgevoerd. De man blies 2,61 promille, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):