maandag, 20. oktober 2008 - 19:55

Beste cafetaria van Nederland staat in Urk

Urk

Snack-Plaza Willem de Boer in Urk is door het vakblad Snackkoerier uitgeroepen tot de beste cafetaria van Nederland.

Op de tweede plek is ‘t Smulhuis in Brunssum geëindigd. Vork Fastfood Stadshagen in Zwolle staat op nummer 3.

De Cafetaria Top 100 Awards zijn vanmiddag in Zoetermeer uitgereikt. Naast de prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 zijn er categorie-awards voor onder meer service, young talent en ijsverkoop.

De Cafetaria Top 100 wordt jaarlijks samengesteld op basis van honderden mystery-bezoeken. De ranglijst vertegenwoordigt de beste cafetaria- en fastservice zaken van Nederland en heeft daarmee een voortrekkersrol in een branche die ongeveer 5000 bedrijven telt.

NUMMER 1
De nummer 1 van dit jaar, Snack-Plaza Willem de Boer, is eigendom van de succesvolle ondernemer Willem de Boer uit Urk. Zijn cafetaria is een begrip in het vissersdorp. Het bedrijf werd eerder dit jaar grondig gerenoveerd. Snack-Plaza Willem de Boer is een moderne eetwinkel waar je behalve voor snacks en frites terecht kunt voor pizza’s, ijs, broodjes en salades. Veel producten komen uit eigen keuken.

GASTVRIENDELIJK
Cafetariabedrijven scoren dit jaar opmerkelijk hoger in klantvriendelijkheid en gastgerichtheid. Cafetaria’s zijn niet meer hét loket voor een snelle hap, maar worden volwaardige horecabedrijven waar niet langer snelheid allesbepalend is, maar kwaliteit en beleving.

In de moderne cafetaria maken de harde krukjes plaats voor comfortabel meubilair. De kleurcombinatie rood-geel en het formica-interieur, dat de cafetaria zo lang kenmerkte, wordt vervangen door warme tinten en smaakvol meubilair. Fotobehang en visuals worden op grote schaal toegepast.

DIVERS EN GEZOND
Naast de traditionele frites en snacks staan er steeds vaker gezonde maaltijdsalades en broodjes op het menu. Ook sappen en smoothies zijn bezig aan een opmars en zorgen in veel bedrijven voor serieuze omzetgroei. Frituren gebeurt bij het merendeel van de bedrijven tegenwoordig in verantwoord frituurvet.

JURY
Voor het samenstellen van de ranglijst hebben juryleden mystery-bezoeken afgelegd aan honderden bedrijven. Daarbij is beoordeeld op punten als klantvriendelijkheid, uitstraling van zowel ex- als interieur, hygiëne en productkwaliteit.

Meer informatie over de Cafetaria Top 100 en de winnende bedrijven is te vinden op www.snackkoerier.nl
Provincie:
Tag(s):