vrijdag, 28. maart 2008 - 21:48

Besterd krijgt tweede ster Keurmerk Veilig Ondernemen

Tilburg

Burgemeester Vreeman reikte vanmiddag de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan de winkeliers van De Besterd. Twee jaar eerder behaalde De Besterd al een eerste ster. Het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt uitgereikt aan winkelgebieden die voldoen aan bepaalde leefbaarheid- en veiligheidseisen. Zo moet er bijvoorbeeld goede
verlichting zijn en zijn onveilige plekken verbeterd met poorten, beveiliging en extra verlichting.

Ook is er een goede samenwerking tussen de ondernemers, politie, gemeente en omwonenden. De Besterd behaalde als derde winkelgebied van Tilburg de 2e ster van het keurmerk Veilig Ondernemen.

Zo kreeg de Besterd eind vorig jaar nieuwe straatverlichting (een energiezuinige wereldprimeur) en zijn diverse plekken voorzien van extra verlichting, beveiliging en poorten. De winkeliers volgden een training omgaan met agressie en brachten verlichting aan in de etalages. De politie voerde sms-alert in en ook het bike-team patrouilleert op de
Besterd. De gemeente gaat het Besterdplein opknappen na de zomervakantie en verspreidde een flyer met allerlei contactadressen voor veiligheidszaken.

Burgemeester Vreeman: "Het structureel verbeteren van de veiligheid is ook op de Besterd een proces van de lange adem. De situatie verbetert gestaag, er is een duidelijke stijgende lijn te zien. Dat is mede dankzij de actieve inzet en betrokkenheid van alle ondernemers op de Besterd die hun steentje bijdragen. Daarin heeft zowel de gemeente als de politie een goede partner."
Provincie:
Tag(s):