zondag, 10. februari 2008 - 13:43

Bestuurders rijden in op agenten

Maastricht/Heerlen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een automobilist op een parkeerplaats van een tankstation langs de A2 in Maastricht ingereden op twee politieagenten. Eén van de agenten werd daarbij geraakt maar liep geen verwondingen op, meldt de politie. In Heerlen werd afgelopen nacht een Duitse bestuurder aangehouden die op een agent was ingereden.

De agenten wilden de bestuurder van een groene personenauto met een Frans kenteken, die dwars op de parkeerplaats stond, controleren. Toen zij naast de auto stonden en het portier geopend hadden, gaf de bestuurder plotseling gas. Hij reed eerst achteruit en toen met hoge snelheid vooruit de snelweg op in de richting van België. De agenten hebben de achtervolging ingezet, maar raakten de auto kwijt. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto.

In Heerlen is een 19-jarige man uit het Duitse Simmerath aangehouden, die ervan verdacht wordt kort daarvoor in De Beitel in Heerlen ingereden te zijn op een politieagent.

Bij een controle zagen politieagenten dat een groepje jongeren stampij maakte in De Beitel in Heerlen. De jongeren, die verzocht werden weg te gaan, stapten onder het uiten van beledigingen en verwensingen in een personenauto met een Duits kenteken. Toen één van de agenten tegen deze beledigingen wilde optreden, reed de auto met hoge snelheid achteruit op de agent in. Door tijdig weg te springen kon een ongeluk voorkomen worden. De auto reed vervolgens achteruit de tuin in van een woning aan De Beitel. Daar kon de verdachte worden aangehouden. Ook werden drie Duitse vrienden aangehouden en meegenomen naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):