dinsdag, 22. januari 2008 - 22:06

Bestuurlijke overdracht zendmachtiging Stadsomroep

Gorinchem

Het bestuur van de Stichting Stadsomroep Gorinchem (SSG) is deze week afgetreden en heeft de bestuurlijke taken overgedragen aan een nieuw bestuur. Tevens is de stichting een samenwerkingsverband aangegaan met de Stichting SMART Beheer uit Spijkenisse. Onder de naam SMART RTV zijn zij al actief in de gemeenten Spijkenisse, Papendrecht en Brielle. Het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) van de Stichting Stadsomroep Gorinchem blijft actief.

Het aftredende bestuur van de stadsomroep wilde niet langer de energie steken in de opzet van een lokale omroep in Gorinchem. Vooral de tegenwerking van het gemeentebestuur heeft volgens oprichter en voorzitter Peter Donk-Hoeflaak van SSG het bestuur doen besluiten te gaan stoppen. Donk-Hoeflaak is bovendien verhuisd. "De Stichting SMART Beheer zag mogelijkheden en in nauw overleg met het Commissariaat voor de Media was de boel eigenlijk snel rond. Op termijn zal SMART RTV gaan uitzenden in Gorinchem. Dus het doel, een lokale omroep voor Gorinchem, wordt gerealiseerd", aldus Donk-Hoeflaak. De overdracht is verlopen in goed overleg.

“SMART RTV Gorinchem’ wordt de nieuwe uitzendnaam van de lokale omroep�, aldus Mario Guagliardo van SMART RTV, “Juist door de samenwerking met andere lokale omroepen en het stapsgewijs uitbouwen van de plannen vergroot de kans van slagen. Wij gaan ons richten op de lokale doelgroep die juist door de andere omroepen vergeten wordt of. Daarbij is ook samenwerking met andere omroepen, zoals de regionale omroep, zeker een belangrijk punt. Samen sta je immers sterk.�

SMART RTV Gorinchem heeft inmiddels toestemming voor haar uitzendlocatie op één van de hoogste punten in de gemeente. Zodra ook de frequentie is toegewezen zal de omroep beginnen met haar radioprogrammering.
Provincie:
Tag(s):