vrijdag, 27. juni 2008 - 19:17

Betaald parkeren op alle zondagen

Almere

Vanaf 1 juli moet er in het Stadshart op alle zondagen betaald worden voor het parkeren tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook gelden op deze zondagen de regels voor blauwe zone en vergunningenparkeren.

Tot nu toe was parkeren gratis op zondag, behalve op de laatste zondag van de maand - de dag waarop alle winkels in het Stadshart open zijn.

Voor bewoners van het Stadshart heeft dit besluit geen gevolgen voor de portemonnee. De vergunningen, ontheffingen en abonnementen worden in 2008 niet aangepast.

Bewoners kunnen zelfs - na het kopen van de eerste 10 bezoekerskaarten - gratis 20 kortings- en kraskaarten voor het parkeren krijgen.
Bewoners die al eerder 10 bezoekerskaarten hebben gekocht, krijgen alsnog 20 gratis kaarten. Deze kaarten zijn vanaf 1 juli verkrijgbaar bij de Parkeerservice in het Stadshart aan de Blekerstraat 4-6.

In de parkeergarages en op de terreinen kunnen bezoekers op de zondag gewoon een ticket uit de automaat halen. Voor 12.00 uur op zondag kan met deze kaart vrij in en uitgereden worden. Als de auto op een tijdstip tussen 12.00 en 17.00 uur in de garage of op het parkeerterrein staat, moet bij de betaalautomaat een uitrijkaart worden betaald.
Provincie:
Tag(s):