dinsdag, 8. april 2008 - 15:56

Beter laat dan nooit

Arnhem

De politie heeft maandag 7 april een 25-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van verkrachting.De man zou in de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei 2006 een 57-jarige vrouw hebben verkracht in een woning aan de Molenkom in Arnhem.

Na een langlopend onderzoek, dat veel aandacht kreeg van de media en diverse keren in Opsporing Verzocht kwam, is bijna twee jaar later alsnog een verdachte aangehouden.

De politie kwam de verdachte op het spoor naar aanleiding van een DNA-hit. Na een gepleegd misdrijf elders in het land is er DNA-materiaal bij de man afgenomen. In de DNA-databank bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) werd het DNA vergeleken met andere DNA-sporen. Daaruit bleek zijn DNA overeen te komen met DNA-materiaal dat aangetroffen is bij het slachtoffer van de verkrachting in Arnhem. De verdachte is voor verhoor in verzekering gesteld.

De vrouw kwam die nacht vanuit de binnenstad lopend naar huis. Aangekomen bij de woning werd zij door de man met geweld naar binnen geduwd, waarna zij werd vastgepakt en meerdere keren werd verkracht. Hierna is de man de woning uitgevlucht.

Het slachtoffer liep lichte verwondingen op en was geshockeerd door de gebeurtenis.

De politie is verheugd dat zij alsnog een verdachte heeft kunnen aanhouden in deze ernstige zedenzaak.
Provincie:
Tag(s):