woensdag, 6. februari 2008 - 13:27

'Beugel voor hond of kat'

Amsterdam

Uit een analyse van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, blijkt dat goede verzorging van het gebit bij de hond en kat steeds belangrijker wordt. Er wordt geconstateerd dat er een stijgende vraag naar tandheelkunde bij honden en katten. Ten opzichte van 2006 is het aantal declaraties voor tandheelkundige zorg met bijna 40 % gestegen. Ook het bedrag dat uitgekeerd is aan tandheelkundige zorg, is met 40% toegenomen.

"We merken dat de eigenaar steeds meer voor zijn huisdier over heeft. Een paar jaar geleden was het normaal dat een hond uit zijn bek stonk en dat het tandvlees ontstoken was. Gelukkig beseft men nu dat een goede medische zorg voor het gebit er ook bij hoort. Steeds meer honden- en katteneigenaren brengen een bezoek aan de dierenarts voor de verzorging van het gebit voor hun huisdier. Deze dierenartsen zijn verenigd in de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde.", aldus Martijn Kabbes woordvoerder van Proteq Dier & Zorg.

Dierenarts drs. C.W.A. van Helbergen bevestigt de constatering van de huisdierverzekeraar. "In onze praktijk in Naarden Bussum, is tandheelkunde een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Veel eigenaren denken dat alleen tandsteen verwijderen wel genoeg is, maar bij mensen is dat ook niet zo. Maar ook het plaatsen van een beugel komt voor."
Categorie:
Tag(s):